ערוכים לכל תרחיש: מאז השבעה באוקטובר הצליחה עיריית עפולה להכשיר ולסגור פערים אדירים במיגון ומקלוט.
מנתונים שפרסם לאחרונה אגף הביטחון של עיריית עפולה בהובלת מיקי כהן עולה כי יותר ממחצית הדירות בעיר עפולה הן דירות חדשות עם חדרי ממ"ד (נבנו לאחר שנת 1991). בנוסף קיימים בעיר מאות מקלטים של בניינים משותפים פרטיים. למרות שמקלטים אלה אינם תחת אחריות עיריית עפולה אלא תחת אחריות של וועדי הבתים, גייסה העירייה תקציבים והכשירה באמצעות אגף ביטחון, אגף שפע ומחלקת חזות העיר כ-200 מקלטים שכאלה ברחבי העיר בכלל ובשכונות הוותיקות בכלל, שדרוג שכלל תיקון מערכות מים, ביוב ותאורה וכן צביעה של כל המקלט.
בנוסף, בתחומי העיר ישנם כ-80 מקלטים ציבוריים משותפים שנבנו עד שנות ה-80 כאשר לפי שעה משמשים למעלה מ-60 מהם כמקלטים דו-תכליתיים הפעילים בימי שיגרה (כבתי כנסת, תנועות נוער מועדוני ספורט וכו') וכמובן מוכנים לשימוש מיידי בעת חירום ועוד כ-20 מקלטים לערך הסגורים בימי שיגרה ואמורים לפעול אך ורק בעת חירום.
בתחילת המלחמה מונו נאמני מקלטים הגרים בסמוך למקלט ואלה מחזיקים במפתחות של המקלט ובמקרה של אזעקה עליהם לפתוח את המקלט באופן מיידי (תוך 60 שניות).
בימים האחרונים, מאז ששונה המדרג של עפולה בפיקוד העורף נפתחו המקלטים ונותרו פתוחים עד לרגע זה ויישארו פתוחים עד לשינוי בהנחיות של פיקוד העורף.
החלטה נוספת שהתקבלה היא להכשיר את כל המקלטים והמרחבים המוגנים בבתי הספר ומוסדות הציבור בעיר וביניהם בית ספר ארז, אלון יזרעאל, אורט אלון, מרכז פסגה, בית ספר כרמים בעמק, מתנ"ס בית פוזנק, בית ספר אלומות ועוד. אלה ייפתחו במקרה של הסלמה ותחילתה של מלחמה כוללת שתחייב קליטה של כמות גדולה של אזרחים ללא מרחבים מוגנים ומקלטים שיאלצו לשהות במרחבים שכאלה יותר מיממה אחת עם דגש על אזרחים וותיקים.