ד"ר בושארי וד"ר וולף בסיום הפעולה. צילום: דוברות המרכז הרפואי העמק

מצילים חיים תוך כדי אזעקות וירי רקטי ליישובי העמק: בת 43 פונתה למרכז הרפואי "העמק" בשל תסחיף ריאה מסכן חיים. בפעולת צנתור חדישה נשלף מעורקי הריאה קריש דם ענקי באורך של למעלה מ-30 ס"מ וחייה ניצלו

תסחיף ריאתי שנגרם מקריש דם ענקי באורך של 30 ס"מ נשלף השבוע מעורקיה של צעירה בת 43 שפונתה למרכז הרפואי העמק, במהלך פעולת צנתור חדישה ויחודית, וכל הדרמה הזאת התרחשה תוך כדי אזעקות וירי רקטי לעבר ישובי העמקים.

את פעולת הצנתור היחודית בשם INARI ביצע צוות מערך הקרדיולוגיה, במהלכה נשאב קריש הדם הארוך החוצה במלואו בפעימה אחת.

"זו הפעם הראשונה שבפעולה כזו בישראל מצליחים לשאוב קריש דם כה ארוך בפעם אחת", סיפרה ד"ר לימור בושארי, מנהלת מערך רפואת הלב במרכז הרפואי העמק. לדבריה, "המטופלת הגיעה אלינו כשהיא סובלת מפקקת ורידים וקוצר נשימה. מיד הועלה החשד שקיים קריש דם שעלול לעלות אל הלב ומשם להגיע אל הריאות ולגרום לחסימה של עורקי הריאה, מצב שמסכן באופן מיידי את חייה של המטופלת. בבדיקות הדמייה של סיטי ואולטרה סאונד שערכנו אכן נצפה תסחיף ריאתי, נמצא קריש דם ענקי שישב על עורק הריאה הראשי והתפצל לשני עורקי הריאה. בשל מחלות רקע של המטופלת לא יכולנו להמיס את קריש הדם באמצעות תרופות והוחלט לבצע פעולת INARI, פעולה מיוחדת שבה מכניסים צנתר לעורקי הריאה ומבצעים שאיבה של קרישי הדם".

ד"ר רפי וולף, מנהל היחידה לצנתורי לב, שביצע את הפעולה יחד עם ד"ר לימור בושארי מסביר: "ברגע שהוצאנו את קריש הדם ראינו שיפור ניכר במצבה של המטופלת, הלחץ על הריאות ירד, קוצר הנשימה והדופק המהיר פחתו. כל הצוות שהיה בחדר הצנתורים נדהם לגלות את גודל הקריש שנשאב בזכות שילוב של טכנולוגיה מתקדמת יחד עם מומחיות אנשי הצוות. טיפול מתקדם זה הינו חלק ממגוון הטיפולים הרחב הקיים במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי העמק ואנחנו שמחים שיש ביכולתנו להציל חיים מדי יום".

"מצבה של המטופלת התייצב מייד והיא מאושפזת בפנימית ה' להמשך איזון מחלות הרקע שלה. אני גאה ביכולות של מערך הקרדיולוגיה שלנו, שגם במצב של מלחמה נותן את המענה המקצועי הטוב ביותר עבור תושבי הצפון", סיכמה ד"ר בושארי.